Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Το απόγευμα του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Η λογοτεχνία είναι χρησμός» που τίμησε τον Θανάση Βαλτινό ως σύγχρονο κλασικό των ελληνικών γραμμάτων με μεγάλη επιρροή σε μια σειρά σύγχρονων συγγραφέων.

Οι εκδόσεις Edition Romiosini / Κέντρο Νέου Ελληνισμού δημοσιεύουν για πρώτη φορά μια αντιπροσωπευτική επιλογή του έργου του σε αυτόνομη έκδοση, καθώς και μια συλλογή άρθρων για το έργο του, στη γερμανική γλώσσα. Εξ αφορμής της διπλής έκδοσης και στο πλαίσιο της επίσημης ελληνικής παρουσίας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, η Edition Romiosini / Κέντρο Νέου Ελληνισμού Βερολίνου και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργάνωσαν βιβλιοπαρουσίαση και συζήτηση με τον συγγραφέα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Weltenleser.

Ο Θανάσης Βαλτινός έχει γράψει διηγήματα, μυθιστορήματα καθώς και σενάρια για τον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει τιμηθεί με το Βραβείο Σεναρίου του Φεστιβάλ των Καννών (1984), με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (1990) και με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη (2001).